Thursday, April 9, 2009

.:Ikhlas tapi jauhhh..:.

tadi aku lunch sensorang...wpun xdak kawan...aku ttp lunch..heee ala2 muka tembok la..janji isi perut. tgh sedap2 dok ngap..tetiba d hampiri sorg perempuan yg agak pertengahan usia...kalo d lihat wajahya...mmg aku akan panggei dia "makcik". memula dia kedepan..melintasi meja aku...pastu dia patah balik. aku ingat dia nk p oder makanan. tp dah prasan tgn dia dok godek something dlm 1 beg plastik. mcm mencari sesuatu. tetiba hati terasa cuak! aku cecepat kepit dompet kat bawah siku...nk amik trus takut lak dia terasa...dia dok lagi seblah aku...2-3min la jgk. ermm...tetiba dia hulurkan senaskah kecik + tipis buku dengan sekeping kad. senaskah Yassin comel + skeping ayat kursi. memula aku wat dek ja...dlm ati nk cakap.."saya dah ada nie.." tetiba dia cakap..."sumbangan ikhlas, terima kasih" tekulat2 aku..tak kan x amik, sume dok tengok aku. aku hulurkan la jgk...tp jauh d sudut ati, mcm x ikhlas...mcm ada keterpaksaan d sebalik pemberian dia tu...ermm...

3 comments:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

yuhu..semut...aku nih..hairanaz..ingat aku lagik?forummer cari jugak,aku dok keningau...ko ingat tak? hehehe...ko ada blog eh..camno la aku tak tahu,tak per..nanti aku buh link blog kau kat blog aku ehh...! beh nyer balik tawau..aku bulan 5 tahun lepas aku pegi tawau,semporna...sandakan......bila nak pegi lagi....nanti ko jenguk2 la blog aku yer!

sesemutku said...

yaaaa ampunn..!!! rakan seslimut aku...camno leh jumpa nie? heheheh...wokeh2...nti aku add ko jgk...mana bley lupo wehhh...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

hahaha..sabor je ko nih....bikin aku gelak goleng tawww.....hahahaha

ni blog aku

http://gornamarima.blogspot.com