Thursday, April 23, 2009

.:rechargeable:.

bunyi mcm bateri kan...ya, itulah anak-anak aku skrg...badan letih, lemah, longlai bagaikan tdk bermaya...ngantuk, ngamuk, nangis tu tanda2 mang bateri dah weak gila la tu...bagi la tiduq. siap berbuai, sgala zikir munajat semua ada..ini bg c kecik. kalo kakak plak pandai tiduq sndr...dlm riuh rendah tetiba ja sunyi sepi...ermm rupa2nya dah lelap. ok la, xyah la susah2 kan.

masalahnya skrg, c adik tdq x smp 10min atau paling koman x smp stengah jam...tetiba kakak bising...adik trus bangun. kalo bangun menguap then tdoq balik xpa la....ni siap begelak ketawa dlm buai...pastu trus cargassss!! xmo tdq gah. argghhhh...!!!
kakak plak akan tdq secukupnya...tp seakan2 sayang nk tinggai alam 'mainan' dia...so, dia akan tdq hanya sekadar untuk 'ilang ngantuk'. pastu bgn main mcm biasa....

hari demi hari aku ngan mr.husban dah mcm zombie...mlm kemarin husban aku melayan dua org tu smp koi 3pg...mlm td kami pisahkan dua2...mr.husban bwk adik masuk bilik, tutup pintu bg gelap...tu pun dah koi 12++..aku plak layan kakak depan tv. tp mata aku pejam, ngantuk seh...dah dekat koi 1pg...kakak cam besa...terjun sana cni...aku terbaring tu kira mcm 1 lg 'permainan' baru dia..dia buat aku ala2 banana bot pun ada. cemana la aku nk lena. pastu plak tv on tgk katun, sat sat dia panggil "ibu, tgk tu.." aku pun jawab ja.."yaa..yaaa..kesian kan" padahai mata pejam..ntah apa dia tunjuk pn aku tatau...camtu la setiap 2-3minit...kalo blh aku xmo la ugut2 hantu la, takut la..benda2 yg menakutkan dia...kang kebiasaan trus jd penakut...aku jgk yg susah. dlm paksa rela aku melayan la jgk...sedaq2 dah pg, aku pun tatau koi brp dia join aku tdq...aku pun x sedaq trus terlelap. akibatnya, bangun pg nie aku terasa mata aku bengkak mcm br sdh nangis. mang lain dr yg lain. slalu tu ngantuk ja..ni mcm all in one.

macam bateri kan anak-anak ibu nie? cas 10min, cergasnya ngalahkan d cas 24jam...skrg aku rasa bukan dlm kategori susah nk tdq lg dah...aku dah dlm kategori nak tidooqqqqqq ja rasanya...

5 comments:

liza said...

eehhehe.. kalah duracel la gegirl nko ain... kalo camtuh, khaira kene pasang ear plug mcm tgk F1 tu.. baru tak dengar kaklong bising2..

sesemutku said...

tu ar pasal...duracel, energizer "sejuta 1 sejuta 2..."

Hai said...

egegee... cam hijjaz gak. tanak tido lama. asal on tv je, mate dia pun on same.. ingat pas ni nak tido kan dia dalam bilik kebal kolej la.. senyap je.. ngeh ngeh ngehhh...

sesemutku said...

hai..kalo berjaya bgtau aku eikk...aku pn nk renovate 1 blk khas tuk diorg tdo...
mlm td jd zombie gak...huaaaghh! ngantuk sehh...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

kalau aku, anak2 kol 10 sumer kena masuk bilik tido...tutup lampu,tutup tv...tido...

kalau nak tido siang..kol 2 petang sampai kol 4 or 5....kalau tak tido..and kol 5,6 baru tersengguk2 ngantuk nak tido..aku tak bagi tido...
aku bawk pegi mandi, biar segar skit..nanti kang kol 9 aku bawak masuk tido..tak sampai 10 menet dah ZZZZzzzzzz.....