Monday, May 25, 2009

.:di kala petang yang...:.


ptg yg teramat bosan...daku termenung d jendela..melihat burung2 berterbangan...kanak2 bermain bola...dan, aku hanya d tingkap...muakakaka

di suatu petang yg terik...teramat terik...leh nmpk kan cahya silau2 tu...kemarin la tu...tatau nk wat pa...abah kepada anak2 ini menghadiri kursus...kursus kawin dh lps...ni kursus kerjaya.. =)

utk mengelakkan siburung N**I berkicau2...merengek..nangis...aku soh dia dok kat tingkap...tgk bebudak main bola...ada la 2-3 kerat ank2 jiran dok tendang2 bola time tu...aku rasa dah kol 4++ tp still terik. sian gak bebudak tu..kena main dlm garaj. janji dpt sepak bola kan...

semua yg lalu...semua dia panggei "kawan"...tak kira tua, muda, kecik, besaq, girl, boy, auntie or bertaraf nenek ada mak kepada maknya seblah umah...bongkok2 dah la jln..semua tetap "kawan" dia panggei..."ibu..ibu...tuu tawan main bola..." errmm...

paling mengeri kan...ada la 2-3 org berbadan sasa..bertatoo penuh 1 badan...tinggi ala2 gengster..tegap! gagah! ganazz..!! kalo kena hempap aku rasa mau x bernapas....pun dia panggei..."haaiii tawannn"...errrrr..errr..nak oiii...ibu takut la org tu...ntah2 ketua gengster ka...ahlong kaa...ntah sapa2 yg ganas...itu bkn kawan kak long...kita senyum ja kalo jumpa...

1 comment:

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

ish cute nyer Nuri...nuri nak berkawan nih.....eh..dia dah ada adik ker ? ko dok mana ha semut? KK kat ner?