Saturday, March 21, 2009

.:Kenangan Chenta Lama:.

tetiba lak rasa nk coretkan kenangan chenta lama aku...ho..! ho..!! hoo...!! jgn salah anggap. ni chenta ku terhadap brg2 yg aku bli dgn duit ringgit malaysia aku sndr tawww..boleh d ktkan duit titik peluh masam aku keja =) dgn penuh bangganya...aku persembahkannn....

tarraaaaaaaaaaaaaaaaaa....!!!




nokia 3310...is the best henpon i ever had

ni henpon ku yg pertama...Nokia 3310..1 Julai 2001..hehe ingat lg tu...aku rs zmn tu mang..WOWWWW! setelah 3 bln bekerja...kumpul2 duit ckit..pastu bli. tp sorry la..yg ori ada kat kg..lps aku upgrade..aku pass kat akak aku soh pakai...pastu dia pn dh upgrade...so, henpon tu jd kenangan chenta lama je lah. yg besnya hp nie kan..jatuh kelentong kelentang..trplanting smp teburai isi perut, terseret ats jln tar..tp menten ja fungsinya. ermm btol2 aku syg hp nie. *henpon sapa la yg ats ni masih menten bodinya =)..hp aku bodinya...ya rabbi...tp still leh guna..




samsung SGH-A800

pastu, cemana tah teruja ngan hp samsung nie...2nd hand. mber site opis nk juai..mrh ja. aku rasa Rm100++ ja kot..memandangkn dlm proses nk mncuba sesuatu yg br (bg aku la) yaitu hp flip. tp pkai x lama...slalu sgt dok flip flop..last2 kiok! klua msk spital..tp jgn xtau..leh guna lg tau skrg nie...punya la gagah perkasa! heeee



nokia 3100

dsebabkan hp samsung d ats asyik 'demam' saja...mber yg juai ni rasa brsalah kat aku. pastu dia mggantikan hp baru kat aku...d ulangi..BARU tawww...aku dgn rasa brsalah jgk menerima dgn hati yg trbuka. (hip hip horeyy!) aku x mntk ganti pn..tp dh rejeki kan..trima ja la...hp ni pn masih berfungsi...cumanya, ada skali tu jatuh (ya ka?) pastu crack kat LCD. call in call out ok..cuma biru mata itam ku..kalo nk angkt call no prob, kalo nk call out lak aku dh hapai no brp nk tkn..cuma nya kalo msg masuk..aiyakkk..camno nk bc. time tu lak aku brdua ngan nuri ja..takut gak kot emergency nk call ka apa kan...pehtu antaq repair. org tu ckp nk ganti LCD dlm Rm100++...pk2 bek bli br kan...hehehe ada asalan =)


nokia 2600

maka, inilah hp ku yg seterusnya...norkiah lg..hehe..mang peminat setia norkiah btoi. mcm besa la kan bila dh ada ank...kdg2 terbaling! terhempas! ter..ter..ter...yg plg dasat kan,nuri ska dok msk mulut. dgn lazatnya dok isap. smp la hp ni xleh d caj dgn sndrnya. bermula la episode baru dlm idup aku...aku caj bateri guna hp nokia 3100 ats tu...tp pakai kat hp nie...begitu la hr2. bak kt org mang xleh nk d psahkan lg dua2 hp nie..btoi2 slg memerlukan..hehe. smp 1 tahap, sokmo blank skrin..ketuk2..hantuk2 ckit kat lantai, baru OK. sabaq lg. skrin pn ala2 bagai pinang d 'belah dua'...opismate aku tersentak bila tgk..."haaa??" hehehe..aku wat dek ja. apa2 pn..wahai norkiah 2600..biarpn wajahmu sebegitu rupa, aku tatap menyayangi mu..muahh..muahhh...!

last week, tetiba nuri ilangkan hp nokia 3100 aku brsama charger nya skali...aamakkk...! low bat la plak...top2 kong trus...camno nk buat..."kembar" hp ni lak ilang...nsb la weken kan..husban aku ada...atleast leh jgk guna hp dia kalo emergency...cuma aku risau time keja..kalo ada apa2 emergency kan...dr kg ka...dn plg penting ank2 aku kat bb sitter. dan akhirnya! mr.abah ajak aku cari pengganti baru. (heheh bkn aku ka yg ajak...? poyo ja kan) belek punya belek...ok la..stuju..apa2 ja yg kenan. tp kan..aku yg plg penting, bleh call out, send sms (kalo bley mms kita bonus la jgk)..tu ja. yg lain2 tu xdak la pntg banget. so, keputusan aku...kami wat interchange suka sama suka...aku pakai hp mr.abah...dia pakai hp baru. biar la aku menompang hp dia..hehehe (tp kan abah...kalo abah rasa nk blikan lg 1 yg baru pn oke jgk...ibu x kesah..muah..muah...)


dan inilah rupanya hp "baru" ku ittewwww...


nokia 6020

ampun dan maap, bkn niat aku nk show off (hahahahah...org show off yg grand2...aku? brsyukur saja la kan) cuma nk bgtau..aku ni btol2 syg apa2 yg aku ada/dpt...nk guna smp la lunyai..smp akhir hayat nya. tp bak kt org..x salah nk melaram utk kepuasan diri sndr..yo la..keja penat2, nk jg merasa kan =)...apa2 pn..tepuk dada tanya selera...

**kalo tgk dr segi rupa paras hp aku nie..leh nmpk betapa ganazzz nya aku pakai...hahahaha

2 comments:

zura said...

hehe.. aku plak skang ni sbb malas nak pening kepala, hp aku sumer taraf pakai buang.. beli mmg bkn nak pakai lama tp mesti 3G (hasutan laki aku sbb bleh video call free) 3+1 la katakan.. kot letak taraf nk pki lama mmg alamat idup aku x tenang mengenangkan anak aku yg dok terhempas je benda alah tu ke lantai (4 org plak tu).

sesemutku said...

hahaha aku stuju ngan ko..hp ni bli pakai buang ja. sume2 tu sbb dah nazak d pasaran. tu yg leh wat koleksi. sj nk semakkan lg umah aku yg sedia semak nie =)aku skrg pn dh teruja ngan video call..hp laki aku dh upgrade...tgu turn aku la plak..tgu la bln2 dpn (ada hati tu..heee)..xpn tgu org adiah ka (perasan)