Friday, February 13, 2009

.:Computer vs Internet dan PST:.

tingat 1 short stori lecturer ms kat U dulu citer...En. Abu kami panggei...nama manja la konon2 tu...cettt!

Alkisah sorg pakcik ni join kwn2 dia minum kat kedai kopi (kampung). Dok tengah2 sembang...pakcik ni mencelah...menyatakan kerisauan yg melanda hati dia sejak anak dpt masuk U.

pak cik A: ermm...anak aku yg masuk ngaji (masuk U) mintak komputer...pening kepala nie..tak tau nak buat lagu mana (macam mana)
pak cik B: haihh...orang la tak pakai komputer lagi dah..semua dah canggih la nie..
pak cik A: hah?
pak cik B: haa..orang la tak pakai komputer dah...orang la pakai Internet saja...
pak cik A: ya ka...?
moral of the story...ermmm...lu pikir la sendiri

dan tetiba aku tingat 1 lg kesah masa dok hostel..dia ni jiran seblah blk aku...kami panggei minah ni PST...pst? apa tu? Professor Serba Tau...hehehe semua dia tau..kdg2 tukaq slera pggl PSZ..Perpustakaan Sultanah Zanariah...korang citer apa saja...sure dia tau...story dlm sokhabaq ka..magazine...artis..kat kampus ka..fakulti...fakulti jiran ka...jiran seblah...dan dia nye wording yg paling glemer..."memang arrr" kira mcm kompem+konfiden abis laaa...xleh nk di nafikan lagi...hahahaha..pada kawan2 ku yg teringat...gelakkan utk diri anda sendiri...

4 comments:

Hai said...

ain, ko memang arrrrrrr...... ko buat aku gelak guling2 ataih kapet nihhhh.. wakakaka... lawak, lawakk.. aduhaii.. gindu lak kat PST. ape la kabar dia skang.. hehehhh..

zura mail said...

aah.. laaa.. takde org nak share zaman-zaman tu.. blom bukak lg citer kat tganu.. hehe

sHa_eiNa said...

hi semut..hehe....lame x borak...Nuri ape khabar??
ina add blog semut lam blog ina yeeee...

azilarun78 said...

hahhaah.. aku ingat jugakk.."memang arr".. terus tebayang rupa dia.. ain sure rindu kat PST ni, sampai tulis kat blog lagi.. akakakak